Burun Estetiği Ameliyatı ile İlgili Merak Edilenler - Doçent Dr. Denizhan Dizdar
Burun Estetiği Ameliyatı ile İlgili Merak Edilenler - Doçent Dr. Denizhan Dizdar
16598
post-template-default,single,single-post,postid-16598,single-format-standard,bridge-core-2.7.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-25.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Burun Estetiği Ameliyatı ile İlgili Merak Edilenler

Burun Estetiği Ameliyatı ile İlgili Merak Edilenler

1) Ameliyat öncesi yapılması ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Burun estetiği yaptırmaya karar verdikten sonra doktorlarınız uygun bulursa sizin için farklı bir süreç başlamaktadır. Bu aşama da dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. Hasta aspirin ve türevleri gibi birçok kan sulandırıcı ilacı operasyondan en az bir ya da iki hafta önce bırakmalı ve tüketmemelidir. Eğer bu ilaçların tüketimi devam ederse hasta operasyon için büyük risk taşır ve olumsuz sonuçlar doğabilir. Buda hem hastayı hem de uzmanı olumsuz yönde etkiler ve istenilen verimin alınması zorlaşır. Aynı zamanda hastaların sigara ve alkol kullanımı da yaraların iyileşmesini geciktirir. Bu sebeple hastalar tedavi sürecinden önce bu tarz alışkanlıklarını bırakmalı ya da ara vermelidir. Bununla birlikte sigara nefes kontrolü açısından da olumsuz bir etken olarak değerlendirilmekte ve özellikle burun estetiği olacak hastalar için zararı büyüktür. Bayan adayların en çok sorguladığı konulardan bir tanesi de regl dönemlerinde burun estetiği olup olamayacaklarıdır. Adaylar bu anlamda doktorlarına danışmalıdırlar. Ancak bayanların bu anlamda yaşadığı dönem biyolojik açıdan herhangi bir engel taşımamaktadır. Yani adaylar bu dönemlerinde de burun estetiği operasyonu geçirebilirler.

  • Ameliyat öncesinde anestezi ile akalı çeşitli tahlil ve tenkitler yapılmalı,
  • Ameliyat öncesinde grip, nezle veya soğuk algınlığı ile alakalı hastalıklara yakalanmamak için önlemler almalısınız, (Girip, nezle ve soğuk algınlığı ile alakalı hastalıklarda ameliyat genel olarak ertelenmektedir)
  • Ameliyat öncesinde yapılan kontrollerde kullandığınız ilaçları doktorunuza söylemelisiniz,
  • Kan sulandırıcı veya buna benzer gıda takviyeleri kullanmamalısınız,
  • Bitki ilaçları veya çaylarının da ameliyattan 10 gün önce bırakmalısınız,
  • Sigara iyileşme sürecini azalttığı için ameliyata karar vermeniz ile birlikte sigarayı bırakmalısınız,
  • Ameliyat gününde yanınızda refakatçi getirmelisiniz,
  • Ameliyata giderken oje, jöle, makyaj, saç spreyi gibi ürünlerden uzak durmalısınız,
  • Geçirmiş olduğunuz ameliyatlar varsa bunu doktorunuza belirtmelisiniz,

2) Burun Estetiğinde açık teknik mi kapalı teknik mi? Ağrılı bir süreç midir?

Açık teknik denildiğinde burun ucundan bir kesi yapılarak burun sırtının kaldırılıp burun yapılarına ulaşılması anlatılmaktadır. Kapalı teknik ise bu kesilerin burun içinden yapılması ile olur. Açık teknik daha fazla görüş alanı ve anatomik yapılarak hakimiyet sağlarken. Kapalı teknik daha ufak düzeltmeler için tercih eidlmektedir. Her 2 tekniğin de artıları eksileri bulunmakta olup. Teknik seçimi cerrahın tercihi, hastanın ihtiyacına göre şekillenir. Bu tekniklerin birbirine keisn üstünlükleri yoktur, her 2 teknik de yaygın olarak kullanılmaktadır. Önemli hangi teknik kullanılırsa kullanılsın sonucun mutluluk verici olmasıdır.

Burun estetiği ameliyatında her operasyonda olduğu gibi ağrı birkaç gün olacaktır ancak bu standart ağrı kesicilerle tedavi edilebilir bir durumdur.

3) Burun Estetiği Ameliyatı sonrası şişme ve morarma olur mu?

Burun estetiğinde burun kemiğine yönelik bir işlem yapıldığında pek çok faktöre bağlı olarak az çok ödem olabilir. Buradan birinci faktör hastanın cilt yapısıdır, ince ciltli açık tenli hastalarda şişlik ve morluk daha çok beklenir. Operasyon sonrası 2 gün buz uygulaması yaparak bunları minimuma indirebiliriz.

Burada ikinci faktör anestezinin düşük tansiyonlar yapılması ve mümklün olduğunca az travma yaratan cerrahi teknik kullanılmasıdır. Günümüzde burun cerrahisi çok gelişmiş durumda olup, milimetrik kesi ve aletlerle istenen değişiklikler yapılabilmektedir.

Ancak bütün bunlara rağmen ameliyat sonrası şişlik ve morluk oluşumunda şu her zaman bilinen bir gerçektir; bütün bu morluk şişlikler 10 gün içerisinde geçecektir. Bu ameliyatın beklenen bir sonucudur, geçici olduğu bilinir ve ona göre hazırlanılırsa süreç daha rahat geçecektir.

4) Ameliyat sonrası hastanede ne kadar süre kalınır?

Ameliyat sonrası hastanede 1 gece kalınmaktadır

5) Burun estetiğinden sonra ne sıklıkla kontrole gelinir?

Ameliyat sonrası 2. Gün burun içindeki silikonlar çıkarılır. Ameliyatın 7. Gününde burun sırtındaki kalıp çıkarılır ve burun ucunda varsa dikişler alınır. Bundan sonra kontroller 1. Ay, 3. Ay ve 1. Yıl şeklinde yapılmaktadır.

Yorum Yok

Yorum Yaz

FrenchEnglish